docs5 6Вийшла нова версія СЕД ДокС 5.6.
У новій версії СЕД «ДокС» додано новий компонент - Сервіс взаємодії з порталом ЕП FDM НБУ.
В Національному банку України було запроваджено поштово-портальне рішення ЕП FDM (далі - Портал) для обміну електронними повідомленнями із зовнішніми абонентами (банківськими та небанківськими установами). Це рішення передбачає електронну взаємодію між системами електронного документообігу НБУ та зовнішніх абонентів.
Для взаємодії СЕД «ДокС» з Порталом був розроблений спеціальний Сервіс взаємодії.

Сервіс знаходиться на сервері застосувань банку періодично зв’язується з Порталом та базою даних СЕД, і приймає вхідні повідомлення з Порталу та відправляє вихідні документи з СЕД. Також сервіс приймає та відправляє квитанції (сповіщення) про отримання та реєстрацію документів.
Отримані повідомлення обробляються у СЕД, вхідні документи (які містяться у повідомленнях) реєструються та пересилаються внутрішнім адресатам.
Зареєстровані вихідні документи, які повинні бути надіслані через Портал переформуються у електронні повідомлення за форматом НБУ та надсилаються.

Сервіс виконує наступні дії:
•Імпорт адресної книги Порталу у довідник СЕД - виконується 1 раз на день;
•Отримання вхідних повідомлень;
•Відправка вихідних повідомлень;
•Отримання сповіщень для вихідних документів (про доставку, прийняття, реєстрацію та відхилення документа);
•Формування та відправка сповіщень для вхідних документів (про доставку, прийняття, реєстрацію та відхилення документа);
•Протоколювання виконаних дій у БД.

Більш докладний опис дивіться в файлі - DocS_5_6_add.pdf